Het Heuvellandtoernooi

Het heuvellandtoernooi is al jarenlang een begrip in de handbalwereld en wordt georganiseerd door Stichting Heuvelland Handbal Toernooi (SHHT), een samenwerking van meerdere handbalverenigingen uit de regio: Adio (Reijmerstock), Esia (Eys), Juliana (Epen), MenG Optimo (Mechelen, Gulpen), Olympia (Bocholtz) en Margraten.

Het Heuvellandtoernooi wordt jaarlijks georganiseerd in het eerste weekend van september op één van de beschikbare locaties van bovenstaande verenigingen, veelal in samenwerking met de lokale voetbalvereniging.

Het toernooi was in 2017 ook weer een succes waarbij er in totaal 218 wedstrijden van 24 minuten zijn gespeeld. Alle leeftijdscategorieën, van 6-jarigen tot en met dames en heren senioren waren vertegenwoordigd. 120 teams hebben deelgenomen, onderverdeeld in 13x F jeugd (8-9), 24x E jeugd (10-11), 20x D (12-13), 17x C (14-15), 12x B (16-17), 15x dames. Ook zijn er jongens C, jongens B en heren senioren poules. Al deze teams waren onderverdeeld in 27 poules en alle teams spelen 3 of 4 wedstrijden.

Ook wij als HV Margraten waren van de partij. Wij hebben deelgenomen met 1x Senioren, 1x A jeugd, 1x B jeugd, 1x D jeugd en 2x E jeugd en 1x F jeugd. Het was een succes! Onze jongens en meisjes hebben een fantastisch toernooi beleefd in Bocholtz. Hopelijk tot volgend jaar!

Wil je meer weten over het Heuvellandtoernooi, neem dan eens een kijkje op de website van SHHT.